Granskud kan så mange ting. Hver enkelte gransort er forskellig og kan bruges til mange lækre madretter. Rødgran er min farvorit, da den smager af grønne æbler og har en let syrlighed, som er perfekt til de tunge retter. Et andet eksempel er Kæmpegran, som har noter af grapefrugt.
Dette er faktistk en invasiv art, som er blevet importeret fra det nordøstlige Asien for at stoppe sandflugt. Blomsten kan blandt andet bruges i saft, te, marmelade og bærkompot. Den dufter og smager meget parfumeret og når hybenfrugten kommer frem, kan de laves til en dejlig kompot. Jeg tørrer blomsten og blander dem med sukker og bruger dem på jordbær eller andre desserter.
En helt fantastisk urt og min personlige farvorit. Den indeholder kumarin ligesom kanel - den smager lidt af vanilje og er meget parfumeret. Hvis man tilsmager med eddike opstår der noter af estagong. Jeg bruger den også til en meget velsmagene te, is , sorbet, m.m. Skovmærke kan også sagtens bruges i det salte køkken.
Hyldeblomsten er virkelig en sommer bebuder og den har nok altid været en af mine yndlings vilde urter og den vokser hele tiden på mig. Jeg er især blevet glad for den i det salte køkken, til de lidt mere sarte retter som fisk, skaldyr og bløddyr. Hyldeblomst findes over hele landet og blomster fra juni til midten af juli. Hyldeblomst er en klassik sommer plante og bliver brugt af mange, bla. til saft hyldeblomst-pandekager, sirup og Hyldeblomst muosserne vin.
Nok den mest eksotiske smag vi kan finde i den danske natur. Skivekamillen dufter og smager af ananas. Den er rigtig god til blandt andet te, men kan også bruges i is, kyllingeretter, dressinger og meget mere.
En helt fantastisk og meget aromatisk vild urt, den har en meget karakteristisk smag og en kraftig duft af honning og nødder. Når man tørrer blomsterne smager og dufter de af tokanbønner, mandler og vanilje. Den er helt fantastisk til det søde køkken til blandt andet mousser, is og kage. Man kan sagtens bruge den som erstatning for vanilje.