600g rabarber (kan også laves med japansk pilurt)
200g sukker
20g rynket rosenblade - alt efter hvor parfumeret man
sys den skal være.
Saft og skal fra 1 citron eller 2 spsk. Rosen eddike
Lidt salt
KOMPOT I EN GRYDE
Skær rabarberen i skiver på ca. 1 cm og kom dem i en flad gryde med stor overflade. Hæld sukker i og vend i 20 min. Inden du tænder gryden så der kan trække lidt væske ud.
Tænd nu gryden på mellem varme og rør jævnligt. Når det er faldet sammen og begyndt at blive mørt (alt efter smag) sluk for varmen og tilsæt roserne samt citron.
KOMPOT I OVNEN
Skær rabarberen i skiver på ca. 1 cm kom dem i et ildfast fad. De må ikke ligge for meget oven på hindanden. Vend dem rundt med sukker. Bag dem nu ved 200 grader i ca. 20 min eller til alt sukkert er smeltet. Rør det let sammen og tilsæt roserne og citron.
OPBEVARING
Lad det køle en smule, kom det i skoldede glas. Hvis det er med skruelåg, skal de lukkes mens kompotten er varm og så på køl.
TIP: Kom en spsk. cognac i toppen af hvert glas det øger holdheden.
HOLDBARHED
Åben: ca. 2 uger på køl
Uåbnet: 2-3 måneder