2 dl kernemælk
1 L sødmælk
160 g rugmel
1,5 kg hvedemel
25 g gær
5 tsk. salt
2,5 tsk. sukker
1-2 dl fint hakket døvnælde blade og blomst
Kom alt undtagen salt og sukker i en røre maskine og ældt det godt sammen ca. 10 min. Kom derefter salt og sukker i og rør den sammen i ca. 3 min mere. Smør en skål med lidt olie og læg dejen til at hæve til dobbelt størelse. (kan også sættes på køl godt dækket til med film til dagen efter)
Dejen kan også ældes i hånden, hvis man ikke har en røre maskine. Dejen skal ældes til den bliver god sej.
TIP: Kan, som på øverste billede, laves på grillen, men det bliver bedst på bål.
Fløde ost eller Ryge ost (kan også blandes)
Hakket vilde urter
Lidt salt og sukker
Lidt eddike
VILDE URTER (VALGFRIT)
Løgkarse
Brøndkarse
Gran skud
Vilde løg
Stornælde blade
Ramsløg både stilke, blade og blomst
TIP: hvis du blanchere urterne lyn hurtigt i spilkogene vand og derefter kommer dem i isvand, holder cremen i 2-3 dage på køl.
KUN FANTASIEN OG SÆSONEN SÆTTER GRÆNSER!
Rør det hele sammen og smag til med eddike, salt og sukker alt efter hvad du synes smager lækkert.
Kan også bruges som et stykke ristede brød til en bøf eller til en suppe.