500g fyrblomster
200g salt
Inden fyrblomsterne bliver helt store og smider deres polen kan du plukke dem og lave kapers af dem. Du kan vælge at holde dem hele eller pille knopperne af stilken. Fyrblomster har en meget frisk smag og en fed konsistens.
1 dl vand
1dl sukker
2 dl eddike
Læg fyrblomsterne i salt og rør det godt sammen lad dem ligge i en beholder på køl i ca. 2-3 uger.
Derefter skyldes salten af og de kommes på et glas eller en beholder. Hæld syltelagen over og lad dem sylte en dag eller to efter er de klar. Se opskrift på sylte lagen herunder.
De bliver kun bedre med tiden. De holder til der ikke er flere.
Fyrblomst kapers er rigtig gode til en bøf på grillen, til stegt kylling og meget mere.
Kog alle ingredienser op med de krydderier du synes. Det kan fx være enebær, kvanfrø, løgkarsefrø eller ligende.
Lad lagen køle af til den er stue tempratur.